Ispucale usne, kako si pomoći?

Visoka vlaga u zraku isušit će vlagu s vaših usana. Stoga se pukotine pojavljuju u području usana.
Iako mnogi misle da su ispucale usne zimski problem, suhe, ispucale usne mogu se dogoditi bilo kada. Osim toga, ispucale usne mogu biti ružne i bolne.

Kako nastaje rascjep nepca? Ispucale usne mogu biti uzrokovane mnogim stvarima. Najpopularnije su usne zimi i za vjetrovitih dana. Tijekom vjetrovitih dana korištenje balzama za usne može spriječiti ispucale usne. Ljudi ližu usne jer se uvijek osjećaju suho. Najbolji način da izbjegnete ovu lošu naviku kod djece je da održavate usne vlažnima. Ako su vam u ustima bijele kvržice, a kutovi usana ispucani ili slomljeni, mogli biste imati teške afte. Za uklanjanje plijesni koristite gel koji možete kupiti u ljekarni. Ako imate ovaj problem i nosite proteze, treba ih pažljivo i pažljivo čistiti. Gljivice se mogu razviti i proširiti na usne kontaktom. Bebe i djeca mogu oboljeti. Često perite bočicu i dudicu kako biste se riješili gljivica.

Nažalost, ispucale usne su ozbiljan kozmetički problem, ali za to postoji lijek. Liječenje ispucalih usana različito je za svakoga. Najbolje rješenje za ovaj problem je med koji sadrži inhibin i smanjuje bol. Nanesite med na usne, ostavite nekoliko minuta. Zatim isperite mlakom vodom. Prije spavanja nježno istrljajte usne dječjom četkicom za zube kako biste uklonili mrtvu kožu. Pa molim te. Za kronične usne preporuča se koristiti ceramidni balzam za njegu kože usana. Izbjegavajte balzame koji mirišu na lanolin i cimet. Jer će molba samo pogoršati bol.

Kakao maslac također se preporučuje kao tretman za smanjenje ispucalih usana. Možete ga nanositi nekoliko puta dnevno ako su vam usne jako ispucale. Kada njegujete svoje usne, morate ih njegovati svaki dan, jer koža usana nema zaštitni omotač niti žlijezde lojnice.

Ako su vam usta dulje vrijeme suha, možda imate manjak vitamina B6 ili željeza. Dakle, jedite što više leće, banana, zelenog povrća i cjelovitih žitarica. Ne preporučuje se korištenje ulja koja sadrže fenol ili kamfor. Ovi antiseptici mogu oštetiti kožu, što ne želite da vam se dogodi. Za meke usne povećajte unos vode. Ako unatoč navedenim mjerama i dalje imate ispucale i tvrde usne, obratite se dermatologu za savjet jer je moguće da je takvo stanje usana pokazatelj neke vaše alergije.

Objavljeno dana